Place bus in schematic

PCB123 Schematic Questions and Discussion.

Moderator: Sunstone Moderators



Place bus in schematic

Postby xtaero » Fri May 06, 2016 7:50 am

Please consider to add bus placement capability to the schematic. This should include multi-page buses connection. Thank you!
xtaero
 
Posts: 1
Joined: Fri May 06, 2016 7:42 am

Re: Place bus in schematic

Postby Robert Ohanesian » Mon May 09, 2016 2:21 pm

Hello xtaero,

Can you clarify what you mean by bus? I am not familiar with that term in regards to a schematic. If you want you can email in to support@sunstone.com and we can look at your .123 file in more depth.
Regards,

Robert Ohanesian
Customer Support
Sunstone Circuits
13626 S. Freeman Road
Mulino, OR 97042
Phone: 800-228-8198
Fax: 503-829-6657
Robert Ohanesian
 
Posts: 49
Joined: Thu Oct 16, 2014 10:18 am

Re: Place bus in schematic

Postby Nolan Johnson » Mon Jun 06, 2016 12:44 pm

A bus is a group of wires representing a bit vector. Rather than drawing and/or labeling the individual wires in a schematic, you can draw a single "bus wire" to represent all of the wires.

This visiwiki page does an adequate job of explaining the concept and the schematic notation.

https://vlsiwiki.soe.ucsc.edu/index.php ... _schematic


Adding a bus construct to PCB123 is on the roadmap, to be sure, but as of today (6/6/2016) has not yet been put on the developer's schedule.
Nolan Johnson
CAD/EDA Manager
Sunstone Circuits
13626 S. Freeman Road
Mulino, OR 97042
Phone: 800-228-8198
Fax: 503-829-6657
Nolan Johnson
 
Posts: 32
Joined: Thu Sep 01, 2011 12:00 am




Return to PCB123 Schematic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron